Vad är slow fashion?

Slow+fashion+bokÄr du medveten om hur du konsumerar? Eftersom jag gillar kläder, vilket innebär att jag gillar att variera vad jag har på mig och uttrycka mig med hjälp av mina kläder, handlar jag ganska mycket kläder. När jag först flyttade till Stockholm (som var en bidragande faktor till att min konsumtion ökade) hade jag ingen aning om vad ”hållbarhet och mode” innebär, eller hur min konsumtion faktiskt bidrar till att påverka miljön och människor negativt. Efter ett tag väcktes ett intresse för detta och jag kände att jag var tvungen att lära mig mer om att ”konsumera hållbart” (vilket är ett intressant begrepp i sig då detta oftast är sant: konsumtion ≠ hållbarhet).

Efter lite egen efterforskning har jag lärt mig betydligt mer och nu har jag även haft lyxen att få läsa kurser i hållbarhet och medieteknik på KTH. Jag beställde några böcker på Adlibris för ett tag sedan och då var en av dem ”Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode”, som visas på bilden ovan. Jag har hunnit läsa ungefär halva och tycker den är väldigt intressant och lärorik, då den förklarar textilers påverkan på social och ekologisk hållbarhet på ett sätt så att det är enkelt att förstå, informationen är lätt att ta till sig. Därför vill jag rekommendera denna bok till alla som känner att de vill lära sig mer om hållbarhet och mode och vill veta vad slow fashion innebär. Ett citat som berörde mig och som jag nästan minns ordagrant är ”Om du betalar ett för lågt pris så betalas det med största sannolikhet av någon annan dig!”.

 

2017/02/11 at 3:14

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>