3 för 2 – So what

DSC03624Den senaste tiden (läs alltid) har jag funderat en del över min konsumtion. Nu under sommaren har det inte blivit så många inköp och jag har både tänkt en eller två gånger extra innan jag handlar något. Min inkorg är helt överfylld av mail från olika butiker och kedjor och deras enda budskap är: FYNDA REA. Missförstå mig inte, jag är ett stort fan av rea och dessutom bra på att plocka fram det bästa på rea-galgarna. Jag har dock försökt hålla mig en bit på avstånd i sommar, då jag vet att det inte finns mycket som jag verkligen ”behöver” just nu. Häromdagen fick jag ett sms från HM där det stod ”Just nu, 3 för 2 på all rea i butik, skynda att fynda!”. Jag hade precis fått lön och nästan småsprang till butiken på Drottninggatan efter jobbet. När jag kom in blev jag dock ganska trött och butiken var helt överfylld av folk och osålda rea-plagg. Jag granskade allt jag höll i mycket noggrant och provade en bubbelgumsrosa klänning i bomull. Den var väldigt somrig och jag kom fram till att den inte var varken fin eller särskilt användbar. Det enda jag till slut hittade var ett par svarta lågklackade läderpumps. Efter ett febrilt försök att hitta totalt 3 reavaror gav jag upp och letade upp bussen istället. Väl på bussen kom jag på att jag skulle ta mig en sväng till Stadsmissionens secondhand-butik på Fridhemsplan istället. Och där inne, fyndade jag så mycket fint. Rosa sidenskjorta med okänt ursprung, grå ulltröja från Other Stories, ett par manchesterbyxor från Prada, svarta ullbyxor från Hobbs och en kavaj från Acne. Allt som allt handlade jag för 365:-. Med detta vill jag säga, ni MÅSTE prova att handla second hand. Det finns så otroligt många fina, oanvända och älskvärda plagg att ta över. Tvättade alla plagg igår med fintvättmedel och de blev som nya. Inne på stadsmissionens butik kände jag ”Varför handlar jag ens nya saker?”, men som med allt annat är det viktigt att hitta balans. Och varannan gång second hand gynnar vår jord. <3

2017/07/28 at 7:24

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>