2017 – what will you bring?

DSC08955

 

Bild från Eiffeltornet från förra årets resa till Paris. Paris, dit vill jag även 2017. MEN, man ska ju vara sparsam med flygresorna, så vi får väl se hur det blir detta år – har ju precis varit iväg till Spanien.

Det tog mig ett litet tag att tänka ut några bra nyårslöften. Eller löften och löften, de är väl mer någon typ av riktlinjer med punkter som man kan försöka leva upp till. 2017 blir mina:

Ta hand om mig själv. Eftersom mål ska vara mätbara och konkreta har jag delat upp denna till: Spakväll, träning och mindfullness. Översatt blir detta, minst 1 kväll i veckan med ansiktsmask och målning av naglar, minst 1 yoga pass i veckan, samt minst 1 träningspass utöver fotboll i veckan (löpning, core, vad som helst). Känns helt rimligt och faktiskt inte så utmanande. Är väl så kallade spakvällen som känns svårast (!) att hinna med.

Anstränga mig för att hitta ett givande, lärorikt och inspirerande sommarjobb. Okej, det borde kanske stå att jag ska få dröm-sommarjobbet. Men, detta känns svårt, som en stor utmaning. DÄRFÖR, har jag bestämt mig för att i alla fall göra ett ordentligt försök! För att göra detta konkret ska jag ha skickat minst 20 ansökningar till olika företag/organisationer/myndigheter som känns relevanta.

Börja spara i aktier. Och försöka få ett intresse för det, eftersom jag är intresserad av ekonomi. Konkreta målet är 500 kr i månaden. Kanske inte så mycket, men eftersom jag är student sätter jag minimigränsen där – vem vet, förhoppningsvis blir det mer.

Det blev inte fler än så. Det känns som att det räcker. Skulle kunna skriva att jag ska köpa si och så många plagg, sluta köpa onödiga saker, rädda världen genom att göra bra saker för miljön. Äta mindre kött. Ni vet. Detta kommer jag också försöka göra. Köpa färre saker, öka kvalitet och handla begagnat. Äta vegetariska rätter när det passar. Jag är inte redo att säga att det måste ske en gång varje vecka, eller att jag får köpa MAX si och så många plagg. MEN, jag ska verkligen försöka att ändra min livsstil något och bära med mig dessa tankar in i det nya året.

2017 – Nu kör vi!

2017/01/15 at 11:15

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>